FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni sindikat osječke Pivovare prekinuo štrajk

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. veljače 2011.(Hina) - Nezavisni sindikat osječke Pivovare (SNOP) danas je prekinuo jučer započeti štrajk optužujući Upravu da im je onemogućila normalnu provedbu te sindikalne akcije.

Povjerenik SNOP-a Željko Anić izjavio je Hini kako je Uprava na sve načine nastojala onemogućiti provedbu štrajka, pa i dovođenjem 20-tak zaštitara koji su radnicima u štrajku onemogućavali ulaz u prostorije tvrtke.

U današnjem priopćenju SNOP tvrdi da su zaštitari onemogućili ulaz u službenu prostoriju sindikata i Radničkog vijeća radnicima koji su štrajkali u drugoj i trećoj smjeni, pa su radnici bili prisiljeni stajati cijelo popodne i noć na otvorenom prostoru, a nije ih se puštalo niti u toalet.

Anić je dodao kako odlukom o prekidu štrajka žele izbjeći eventualne sukobe sa zaštitarima, ali će i dalje inzistirati na rješavanju pitanja kataloga radnih mjesta, što je bio glavni zahtjev SNOP-a u pregovorima s Upravom oko sklapanja novoga kolektivnoga ugovora.

Dodao je kako se aktivnosti vezane uz štrajk za sada obustavljaju, a protiv direktora tvrtke Ivana Komaka podnijet će kaznenu prijavu zbog onemogućavanja Ustavom zajamčenog prava na štrajk.

Osim zbog opstrukcije sklapanja novog kolektivnog ugovora, SNOP je Upravu Pivovare optužio i za pokušaj razbijanja toga sindikata jer su svih 19 radnika koje je Uprava proglasila tehnološkim viškom članovi SNOP-a, a niti jedan nije iz manjinskog Sindikata poljoprivrede (PPDIV), s kojim je Uprava potpisala kolektivni ugovor.

Uprava je štrajk ocijenila nelegalnim tvrdeći da ispunjava sve zakonske obveze prema radnicima, uključujući i sve obveze iz kolektivnog ugovora.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙