FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 22. veljače

Autor: dduk
ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. veljače.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač predstavit će na konferenciji za novinare Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu koji je Vlada donijela 17. veljače. Plan sadrži 16 projekata ukupne vrijednosti 407,9 milijuna kuna (11 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" dodijelit će Strukovna udruga Klub članova Selo i Hrvatski farmer. U istoimenoj akciji ocjenjuju se najbolji programi i projekti očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja ruralnog turističkog proizvoda i potiče ruralni turizam. U okviru akcije ocjenjivana su turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti i manifestacije te ruralna gastronomija (11 sati, Klub Matis, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3).

ZAGREB - U povodu četvrtog međunarodnog festivala vina "Zagreb Wine Gourmet Festival", koji će se održati 25. i 26. veljače, bit će održana konferencija za novinare. Ovogodišnji festival u organizaciji tvrtke Laniva predstavit će gotovo 500 vina, a u sklopu gastronomskog dijela posjetitelji će moći kušati delicije renomiranih chefova iz Francuska, Italije, Austrije, Slovenije, Brazila, Švedske i Hrvatske. (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Ukupno zasijane površine pod žitaricama i uljanom repicom u jesenskoj sjetvi u 2010. u Hrvatskoj su iznosile 203.728 hektara, što je osam posto manje nego u godini prije, podaci su Državnog zavoda za statistiku sa stanjem 10. studenog prošle godine. U strukturi zasijanih površina najzastupljenije su žitarice i u jesenskoj su sjetvi žitarice zasijane na 187.263 hektara. U odnosu na 2009. godinu površine pod žitaricama u prošlogodišnjoj su sjetvi smanjene za sedam posto. U strukturi žitarica najzastupljeniji su pšenica (72 posto) i ječam (19 posto). Meke pšenice, ozime u jesenskoj sjetvi prošle godine zasijano je na 135.208 hektara ili na pet posto manje površina nego u sjetvi 2009.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙