To su pokazali rezultati istraživanja obajvljenog u časopisu American Journal of Cardiology. Od gotovo 2.500 pacijentata sa srčanim udarom koji su obuhvaćeni istraživanjem što ga je proveo John Spertus sa Sveučilišta Missouri u Kansas Cityju - 884 ili 36 posto ih je odgovorilo kako su mjesec dana prije udara često konzumirali brzu hranu. Ustanovljeno je da često znači jedanput tjedno ili češće.
No i pola godine nakon pretrpljenog srčanog udara, velik dio nije ih uspio odoljeti iskušenju. "Ponovno povremeno konzumiranje brze hrane, što se ne odnosi isključivo na hamburgere i pržene krumpiriće, povećano je kod određenog broja pacijenata šest mjeseci nakon hospitalizacije.
Uglavnom je riječ o mlađim pacijentima, muškarcima, zaposlenima i manje obrazovanim pacijentima. No istraživanje je pokazalo da su stariji pacijenti i oni kojima je ugrađena premosnica, pola godine nakon udara izbjegavali brzu hranu", rekao je Spertus, dodavši kako se neposredno prije napuštanja bolnice sa svim pacijentima obavlja razgovor i daju im se upute o režimu prehrane kojega bi se trebali pridržavati.