FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić na godišnjem zasjedanju CCEE-a

Autor: brad
BEOGRAD, 17. veljače 2011. (Hina) - Godišnje zasjedanje Zajedničkog odbora Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Konferencije europskih crkava (KEK), na kojem kao potpredsjednik CCEE-a sudjeluje i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, počelo je u četvrtak popodne u Beogradu, a sudionici će, među ostalim, razgovarati o ekumenizmu, borbi protiv rasizma i ksenofobije te posebice odnosu kršćana i muslimana u Europi i izazovima s kojima se suočavaju crkve u modernom europskom društvu.

Domaćin skupa je beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar, a glavna tema je "Nacionalni identitet i europske integracije", priopćio je s tim u vezi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Dodaje se da su na dnevnome redu i teme o prisutnosti nomadskih naroda, ekumenizmu u istočnoj Europi deset godina nakon potpisivanja Ekumenske povelje, slobodi vjeroispovijedi, gospodarskoj krizi.

Zasjedanje će završiti u nedjelju misnim slavljem u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, koje će predvoditi kardinal Peter Erdoe, a propovijed će održati kardinal Josip Bozanić. Time će se ujedno obilježiti treća obljetnica smrti nadbiskupa i prvoga metropolita beogradskog msgr. Franca Perka.

Beogradski nadbiskup Hočevar u srijedu je, najavivši skup, ocijenio da je to važan događaj za sve kršćanske crkve i prilika da se zajednički razmotre ne samo unutarnja crkvena pitanja već i pitanja o izazovima u europskom društvu.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙