FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić protiv poskupljenje kruha u Osijeku

Autor: vsik
OSIJEK, 17. veljače, 2011. (Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić osudio je jučerašnju najavu Sekcije pekara pri osječkom Udruženju obrtnika o poskupljenju kruha u Osijeku istaknuvši kako za to nema opravdanja, a zajedno s čelništvom županijske Obrtničke komore, s kojima se danas sastao, pokušat će zajednički utjecati da osječki pekari odustanu od poskupljenja kruha.

Naglasio je kako osječka najava poskupljenja kruha, a takvih najava ima i iz Baranje, nema nikakvog opravdanja, jer dolazi iz središta žitnice.

Šišljagić je izrazio zadovoljstvo što je čelništvo Obrtničke komore Osječko-baranjske županije pristalo da zajedno s njim pokušaju utjecati "koliko je to moguće, da se odluka na razini Sekcije pekara povuče".

Na jučerašnjem sastanku Sekcije pekara pri Udruženju obrtnika grada Osijeka, na kojem su osim 18 članova te sekcije bili i veliki proizvođači kruha, odlučeno je da od 1. ožujka kruh poskupi od 20 do 100 posto, zavisno od dosadašnjih vrlo raznolikih cijena kruha.

Cijena bijelog kruha prema toj odluci iznosila bi od sedam do osam kuna, a polubijelog od 6,5 do 7,5 kuna za 700 grama. Također je dogovoreno da se cijene kruha pojednih pekara mogu razlikovati najviše za 0,50 lipa. Povećanje od 100 posto odnosi se na cijene kruha koje su sada oko tri kune, a cilj je, kako su jučer istaknuli osječki pekari, da cijene budu ujednačene. Kao razlog poskupljenja naveli su povećanje svih proizvodnih troškova.

Razgovarajući danas s nedavno izabranim novim rukovodstvom Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, župan Šišljagić je naglasio kako je županija u posljednjih pet godina izdvojila 1,2 milijuna kuna za razne investicije u obrtu te obrtnicima za izlaganje na sajmovima. Za obrte u poljoprivredi u tom je razdoblju izdvojeno oko pet milijuna kuna.

Stanje u obrtništvu je izuzetno teško, izvijestio je predsjednik županijske Obrtničke komore Dragutin Grabrović, naglasivši kako u županiji ima 4344 obrta, a u posljednje dvije godine zatvorena su čak 504 obrta. Poseban je problem što se zatvaraju proizvodni obrti.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙