FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH uhićeni trgovci drogom

Autor: zkre
MOSTAR, 17. veljače 2011. (Hina) - Pripadnici državne policije BiH (SIPA) uhitili su u srijedu na području Hercegovine osam osoba, čime je okončana višemjesečna akcija u kojoj je razbijen lanac međunarodne trgovine drogom iz BiH u Hrvatsku i druge zemlje i u kojoj je ukupno uhićeno više desetina osoba i zaplijenjeni brojni dokazi o počinjenom kriminalu, izvijestilo je u četvrtak državno odvjetništvo BiH.

“Osobe koje su lišene slobode osumnjičene su da su kao organizirana zločinačka skupina vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga, koju su s teritorija BiH krijumčarili prema Republici Hrvatskoj”, navodi se u priopćenju državnog odvjetništva BiH.

Dodaje se da je tijekom istrage !ostvarena značajna suradnja s policijskim i pravosudnim tijelima Republike Hrvatske i SR Njemačke" s kojima su razmijenjene informacije i saznanja o krijumčarima opojne droge, koji u okviru uvezanog lanca djeluju na međunarodnoj razini.

Akcija kodnog naziva "Prenj 5" izvedena je u srijedu poslije podne na više lokacija na području Livna, Mostara, Čitluka, Međugorja i Ljubuškog i tom prigodom pregledano je osam kuća, stanova i motornih vozila te uhićeno ukupno osam osumnjičenih osoba.

U okviru posljednje akcije zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala, odnosno oružja, strjeljiva, mobilnih telefona, računala i novca.

Pripadnici SIPA-e priveli su u nekoliko ranijih policijskih operacija provedenih u okviru velike akcije više desetina osoba koje se dovode u svezu s međunarodnom trgovinom drogom.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙