FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena godišnja skupština pravoslavlja

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. veljače 2011. (Hina) - U Dubrovniku je večeras završila s radom 17. godišnja skupština pravoslavlja, čija je središnja tema bila "Neki zaključci multikulturalnog projekta u srednjoj Europi i problemi duhovnog identiteta naroda".

Trodnevni skup okupio je 70-tak sudionika iz 24 države koji su raspravljali o aktualnim pitanjima europske multikulturalnosti, a održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića i u organizaciji Međunarodne skupštine pravoslavlja iz Atene i Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve.

Kako je kazao predsjednik Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerij Arkadijevič Aleksejev, jedan od zaključaka konferencije upravo se odnosi na pitanje ostvarenja multikulturalnog projekta u suvremenim okvirima, za što bi odgovor trebale dati zemlje Istočne i Zapadne Europe.

Kako je u pozdravnom govoru prilikom otvaranja skupa naglasio predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, Hrvatska je životno zainteresirana za dugoročnu stabilizaciju i daljnju demokratizaciju ovog prostora te za osiguranje trajnog mira i razvoja ovog dijela Europe, a ono što se smatra posebno važnim jest da je prostor za iznošenje mišljenja u javnosti otvoren kako katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, tako i islamskim i židovskim institucijama.

U sklopu konferencije predstavljena je i knjiga Ruski konzulat u Dubrovniku od osnivanja do 1878. godine autora prof.dr. Rade Petrovića.

(Hina) xhspa yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙