FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Srbiji anketa o stanarskom pravu u Hrvatskoj

Autor: ssai
BEOGRAD, 16. veljače 2011. (Hina) - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) počela je, u suradnji sa srbijanskim nevladinom organizacijom - Odborom za pomoć i zaštitu (RPC), u Srbiji provoditi anketu o položaju i potrebama bivših nositelja stanarskog prava iz Hrvatske koji borave u Srbiji, potvrdio je za Hinu RPC u srijedu.

Projekt ankete, kako su objasnili predstavnici RPC-a, počeo je 7. veljače i trajat će tri mjeseca, pri čemu je IOM nositelj projekta, a RPC partner u njegovoj provedbi.

Srbijansko povjerenstvo za izbjeglice priopćilo je u srijedu kako podupire provođenje tog projekta koji će, kako se navodi u priopćenju, pridonijeti utvrđivanju potreba najugroženijih kategorija stanovništva, a koje će biti predstavljene na sljedećoj donatorskoj konferenciji.

"Očekuje se da će se održavanjem donatorske konferencije pribaviti financijska sredstva namijenjena rješavanju stambenih pitanja najugroženijih kategorija izbjeglih osoba, u koje svakako spadaju i pojedine kategorije bivših nositelja stanarskih prava iz Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Srbijansko povjerenstvo za izbjeglice u priopćenju poziva sve bivše nositelje stanarskih prava iz Hrvatske da se prijave RPC-u ili povjereniku za izbjeglice u mjestu u kojemu borave.

Popunjavanjem anketnih listića, kako se ističe u priopćenju, neće biti pokrenut pravni postupak niti podnesen službeni zahtjev koji bi bio poslan mjerodavnim tijelima u Hrvatskoj.

Također se napominje da osobama koje budu sudjelovale u anketi ni na koji način "neće biti ugrožena mogućnost pristupa programu stambenog zbrinjavanja u Republici Hrvatskoj ni bilo kojemu drugom programu stambenog zbrinjavanja u ostalim zemljama".

Povjerenstvo za izbjeglice Republike Srbije poziva sve bivše nositelje stanarskog prava iz Republike Hrvatske da iskoriste posljednju priliku za utvrđivanje što preciznijeg broja oduzetih stanarskih prava i tako proisteklih potreba te upoznaju mjerodavne institucije o poželjnom rješenju svojega stambenog pitanja, navodi se u zaključku priopćenja.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙