FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spačva smanjila gubitak

Autor: tper
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Drvna industrija Spačva u prošloj je godini ostvarila gubitak od 22,4 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na godinu ranije kada je iznosio 30,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Spačve iznosili 178,7 milijuna kuna i povećani su 1,7 posto. Glavninu prihod čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 9,8 posto, na 148,3 milijuna kuna. Financijski su prihodi istodobno povećani sa 1,28 milijuna kuna, na 5,7 milijuna kuna.

Iz Spačve u objašnjenju poslovnih rezultata napominju kako im je u ukupnoj prodaji proizvoda i roba udio na domaćem tržištu 47,86 posto, a inozemnog 52,14 posto. Najznačajnije zemlje izvoza su Italija, Njemačka, Francuska, Austrija, Srbija i Slovenija.

Ukupni rashodi Spačve lani su iznosili 201,18 milijuna kuna i smanjeni su prema godini ranije za 2,3 posto.

U strukturi ukupnih rashoda glavninu čine materijalni troškovi na koje se odnosi 59,4 posto ukupnih rashoda te troškovi osoblja sa udjelom 17,07 posto.

Poteškoće kod naplate potraživanja prisutne su u duljem razdoblju, pogoršanje je nastupilo koncem 2009. i nastavilo se u 2010., navodi se se u objašnjenjima i dodaje da su aktivnosti na naplati kontinuirane i intenzivne i uz stalno preispitivanje lista kupaca kojima se isporučuje roba.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙