FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kipar H. Dumančić izlagat će u francuskome Rueil-Malmaisoneu

Autor: ipet
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Hrvatski kipar Hrvoje Dumančić izlagat će samostalno u francuskome gradu Rueil-Malmaisoneu, a izložba će se održati u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Parizu i predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Parizu.

Izložba će biti priređena u svibnju, a dogovorena je u Dubrovniku za susreta umjetnika s francuskim ministrom za odnose s parlamentom i gradonačelnikom toga francuskog grada Patrickom Ollierom, priopćio je umjetnik.

Francuski ministar Patrick Ollier boravio je krajem siječnja ove godine u Dubrovniku gdje je s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem potpisao povelju o bratimljenju dvaju gradova kako bi ojačali njihovu suradnju. Ollier je tada naglasio da njegov potpis ujedno jamči da će on i njegova supruga Michele Alliot Marie, također ministrica u francuskoj Vladi, maksimalno pomoći Republici Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

U svibnju ove godine Dumančić će otputovati na dvomjesečno studijsko putovanje u Pariz u umjetničku rezidenciju Cite International de Arts gdje će provesti dva mjeseca radeći u atelieru i na doktorskom radu.

Umjetnik, koji već više godina surađuje s francuskim kulturnim ustanovama i pojedincima, za skorog će ponovnoga boravka u Francuskoj organizirati nekoliko izložaba od kojih će jedna biti i u gradu Rueil-Malmaisoneu.

Hrvoje Dumančić rođen je 1975. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1998. Osnovni motivi njegovih umjetničkih radova su konji, a svojim umjetničkim radom popularizira umjetnost o temi konja, a izlaže samostalno i na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

(Hina) pp/xipet yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙