FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: HSP optužuje županijsku vlast za stanje u Park-šumi Marjanu

Autor: pgas
SPLIT, 11. veljače 2011. (Hina) - Vodstvo splitskoga HSP-a za stanje u Park-šumi Marjanu, u kojoj gradonačelnikova nevjenčana supruga Fani Horvat namjerava graditi ugostiteljski objekt, okrivljuje županijske vlasti i župana Antu Sanadera jer, kako je rekao predsjednik gradskoga HSP-a Hrvoje Tomasović, nisu odredili što je pomorsko dobro pa se Kerum koristi Generalnim urbanističkim planom (GUP) Splita po kojemu je moguća gradnja i na zemljištu koje je kupila Fani Horvat.

"Kerum se držao GUP-a koji mu je išao na ruku i pravno gledajući on je čist jer nije kriv što županija nije odredila pomorsko dobro", rekao je Tomasović na današnjoj konferenciji za novinare splitskoga HSP-a.

Po Tomasovićevim riječima, županijski kriminal nema samo veze s Park-šumom Marjanom, gdje nije određeno pomorsko dobro. Županija, istaknuo je, nije odredila pomorsko dobro ni na Rivi, Bačvicama, te u Gradskoj luci i na mjestu gdje je Vila Dalmacija.

Predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije HSP-a Ivan Protrka, koji je ujedno i dopredsjednik stranke na nacionalnoj razini, na konferenciji za novinare pozvao je vladu i premijerku da daju ostavku.

"Tražimo ostavku hrvatske vlade jer nije dostojna voditi ovu državu i jer su izdali interes hrvatskoga naroda", rekao je Protrka. Pritom je istaknuo slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde, koji je u pritvoru u BiH. Premijerki je zamjerio što u Hrvatskoj govori o 150.000 novih radnih mjesta, a za, kako je rekao, inozemnu javnost govori o 10.000 radnih mjesta.

"Hrvatska se vlada služi floskulama samo da bi izdržala razdoblje u idućih osam ili devet mjeseci, do sljedećih izbora", ocijenio je Protrka.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙