FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Imenovana nova uprava mostarskog Aluminija

Autor: zkre
MOSTAR, 11. veljače 2011. (Hina) - Nadzorno vijeće Aluminija iz Mostara imenovao je novu upravu kojoj je na čelu Ivo Bradvica, koji je do sada ovu dužnosti obavljao kao vršitelj dužnosti, priopćeno je u petak iz ove mostarske tvrtke.

Članovi Nadzornog vijeća dali su povjerenje novoj upravi budući je uspjela smanjiti gubitke nastale zbog raskida ugovora o isporuci električne energije s HEP-om i razmjeno niske cijene metala na svjetskom tržištu.

"Ova je uprava u vrlo kratkom razdoblju od njihova imenovanja 3. prosinca prošle godine, pokazala kako zna voditi mudru politiku koja već sada daje izvrsne rezultate i obećava njihov kvalitetan program provesti u cijelosti. Usvajanjem ovoga plana, kojim je predviđeno zaključenje 2011. godine s pozitivnim financijskim ishodom, znači i opravdanost i povjerenje za imenovanje gospodina Bradvice na mjesto direktora društva, zajedno s timom kojega je predložio'', rekao je predstavnik TLM Šibenika u Nadzornomu vijeću Aluminija Niko Kuliš.

Kako su priopćili iz Aluminija, članovi Nadzornog vijeća su usvojili i Elaborat o popisu imovine, sredstava i izvora sredstava sa stanjem na dan 31. prosinca 2010. godine, kao i Izvješće neovisnoga revizora u pogledu vlasničke strukture kapitala u Aluminiju, za razdoblje od 1998. godine do 31. prosinca 2010. godine.

Mostarski Aluminij je prošle godine, prvi put od pokretanja proizvodnje 1997., poslovao s gubitkom zbog posljedica globalne svjetske krize i visoke cijene električne energije. Mostarska tvrtka je posredstvom TLM Šibenika dobivala povoljniju cijenu električne energije od Hrvatske elektroprivrede a taj je ugovor raskinut nakon istrage USKOK-a oko navodnih zloporaba u poslovanju HEP-a.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙