FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada donijela odluku o bescarinskoj kvoti za uvoz kukuruza

Autor: jnah
ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku kojom se uvodi bescarinska kvota za uvoz kukuruza u količini od 200.000 tona koja će biti raspodijeljena prvenstveno industriji stočne hrane.

Vlada je donijela Odluku o preferencijalnoj carinskoj kvoti pri uvozu određenog poljoprivrednog proizvoda, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja je na temelju stanja na domaćem tržištu kukuruza i informacija i prijedloga dobivenih od strane proizvođača stočne hrane te s tim u vezi provedene dodatne analize tržišta u Hrvatskoj i okruženju, zaključilo da postoji opravdanost za uvođenje bescarinske kvote za uvoz kukuruza u količini od 200.000 tona,

Radi stabilizacije domaćeg tržišta odnosno snižavanja cijena, koje će ujedno rezultirati i sređivanjem stanja na tržištu krmnih smjesa odnosno stočarstva uopće, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja drži da je nužno intervenirati donošenjem ove mjere. Ovaj kukuruz namijenjen je daljnjoj preradi, odnosno vodit će se računa da kvota bude raspodijeljena prvenstveno industriji stočne hrane, kaže se u priopćenju.

Izmijenjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o dodjeli Zajma za Projekt integracije u EU Natura 2000. S obzirom na to da je u navedenoj Odluci od 25. studenog 2010. godine ovlašten tadašnji ministar financija i potpredsjednik Vlade za potpisnika Ugovora, izmjenom se ovlašćuje sadašnja ministrica financija da u ime Vlade Republike Hrvatske potpiše navedeni Ugovor.

Vlada Republike Hrvatske je upoznata s Protokolom treće sjednice Zajedničke hrvatsko-albanske komisije za gospodarsku suradnju, potpisanim 6. prosinca 2010. godine u Zagrebu, kaže se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙