FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacije prikupljene "Terry Fox Runom"

Autor: tdel
ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - Zavodu za molekularnu biologiju Instituta "Ruđer Bošković" te Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb dodijeljene su donacije prikupljene tijekom jedanaeste humanitarne utrke "Terry Fox Run".

Polovica prikupljenog iznosa od 200 tisuća kuna, koju je primio Institut "Ruđer Bošković", namijenjena je za potrebe istraživanja povećane postojeće terapije raka citostaticima, a preostali novac doniran Odjelu za dječju onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb uložiti će se za kupnju opreme koja će pomoći liječenju raka kod djece.

Humanitarna utrka "Terry Fox Run" održana je 19. rujna prošle godine na zagrebačkom Jarunu, a sudjelovalo je nekoliko tisuća građana, koji su „maraton nade“ podržali kupnjom majica i pozivom na humanitarni telefonski broj Metroneta, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Utrku je osobno podržala i Judith Fox-Alder, sestra Terryja Foxa i međunarodna direktorica Zaklade "Terry Fox". Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj najavilo je novu utrku za 18. rujna 2011. te se zahvalilo svima koji su podržali jedan od svjetski najpoznatijih humanitarnih događaja.

Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju prikupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

(Hina) pp/xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙