FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat razgovarao s ministricom Dalić o vrednovanju rada carinika

Autor: dduk
ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - Predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske sastali su se s ministricom financija Martinom Dalić i upozorili je na problematičnu sistematizaciju i vrednovanje pojedinih radnih mjesta carinika, priopćio je danas sindikat.

Povod sastanku bio je nedonošenje posebne uredbe o koeficijentima složenosti poslova radnih mjesta, dodacima na uvjete rada, kriterijima i dodacima za natprosječne rezultate u radu za službenike Carinske uprave koju je Vlada trebala donijeti početkom 2010. godine, kaže se u priopćenju.

Sindikalci su pritom upozorili na nelogičnosti u sistematiziranju i vrednovanju pojedinih radnih mjesta carinika, zbog čega se isplaćuju različite plaće za poslove iste složenosti i stručne spreme.

Ministrica Dalić prihvatila je sindikalni prijedlog o provedbi usporedne analize radnih mjesta unutar Carinske uprave kako bi se otklonile eventualne neujednačenosti u plaćama unutar iste kategorije radnih mjesta.

Međutim, upozorila je kako se u ovom trenutku teško može očekivati donošenje nove uredbe o plaćama te predložila da se pitanje plaća službenika Carinske uprave razmotri unutar radne skupine kojoj je cilj utvrditi dugoročnu strategiju razvoja carinske službe, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙