FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama gotovo godinu dana nije zapalio cigaretu i može se reći da je konačno prestao pušiti, objavila je skupini novinara američka prva dama Michelle Obama. "Jako sam ponosna na njega. Nisam ga tjerala, nisam ga gnjavila.. kada netko radi ispravnu stvar, ne petljate se u to", rekla je Michelle. Dodala je da se njezin suprug dugo borio s prestankom pušenja, a dodatnu je snagu našao kada su ga i kćeri zamolile da prestane. Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs u prosincu je izjavio da Obama napreduje u borbi s prestankom pušenja i da koristi nikotinske žvakaće gume. Tada je rekao da predsjednika nije vidio s cigaretom najmanje devet mjeseci.

LOS ANGELES - Christine Marinoni, dugogodišnja partnerica američke glumice Cynthije Nixon, rodila je sina, potvrdio je glumičin publicist časopisu "People". "Christine i dječak osjećaju se odlično", rekao je publicist. Par je sinu dao ime Max Ellington Nixon-Marinoni. Nikakvi podaci o identitetu biološkog oca nisu objavljeni. Nixon (44), koja se proslavila ulogom Mirande u seriji "Seks i grad", i Marinoni u vezi su sedam godina, a 2009. su objavile zaruke. Nixon iz prvog braka, s muškarcem, ima dvoje djece.

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev odlučio je ukinuti zimsko računanje vremena i od proljeća ostaviti zemlju samo na ljetnom vremenu, jer to smatra dobrim za zdravlje stanovništva, javile su ruske agencije. "Odlučio sam ukinuti prelazak na zimsko računanje vremena od jeseni i takav sam nalog uputio vladi", izjavio je Medvedev na susretu s mladim znanstvenicima. Medvedev tvrdi kako Ruse treba zaštititi od "stresa i bolesti" koje izaziva promjena računanja vremena, a istaknuo je i nelagodu koju ta promjena uzrokuje kod domaćih živorinja. "Navikli smo se pomicati kazaljke na satu u proljeće i jesen i svi se na to bunimo. To doista destabilizira biološki ritam čovjeka, to živcira", kazao je. "A što upoće reći o sirotim kravama i drugim životinjama koje ne razumiju da se vrijeme promijenilo i ne razumiju zašto ih se muze u drukčije vrijeme", dodao je Medvedev. "Više nećemo prelaziti na zimsko vrijeme, tu ćemo neugodu morati istrpjeti još samo jednom, jer prijelaz na ljetno računanje vremena znači jedan sat sna manje, ali to će biti zadnji put", naglasio je ruski predsjednik, čija će zemlja biti jedina u Europi koja neće imati računanja zimskog i ljetnog vremena.

RIM - John Paul Getty III., unuk milijardera Johna Paula Gettya, preminuo je u 54. godini života u svojoj vili u Engleskoj, javljaju u utorak svjetski mediji. John Paul Getty III. godinama je bio paraliziran i slijep, a o njemu su se pred sam kraj brinuli njegova majka Gail i sin Balthazar. Unuk jednog od najbogatijih ljudi na svijetu otet je u srpnju 1973. u Rimu, a nakon što njegova obitelj nije željela isplatiti otkupninu u visini od 17 milijuna dolara, otmičari su mu odrezali uho i poslali ga njegovoj obitelji. Gettyev djed dugo je oklijevao prije nego što je odlučio platiti otkupninu. "Imam 14 unučadi. Ako sada platim otkupninu, ubrzo ću imati 14 otetih unuka", rekao je. Na kraju je pristao posuditi novac svome sinu, uz obavezne kamate. Nakon isplaćene otkupnine, Getty je pušten a nakon četveromjesečnog zatočeništva imao je brojne ozljede i traume, te je krenuo putem droge i alkohola. Uz protivljenje svoje obitelji, s 18 godina se oženio s manekenkom Martine Zacher, s kojom je dobio dva sina. Zbog tog vjenčanja, njegov ga je djed razbaštinio. Godine 1981. zbog predoziranja dobio je moždani udar i šest tjedana bio je u komi. Njegov otac, također milijarder, nije želio platiti sinovljeve bolničke račune. "Moj sin se sam doveo u tu situaciju", kazao je. Sudskom odlukom ipak je bio prisiljen platiti bolničke račune.

ZAGREB - Stanovnici Kuzbasa pokrenuli su potragu za jetijem, a guverner te sibirske regije Aman Tuljejev ponudio je nagradu od milijun rubalja onome tko ga dovede kod njega na čaj, javio je ruski radio Glas Rusije. Da ovdje nema mjesta šali pokazuje i činjenica da je u Kuzbasu uveden kao službeni praznik "Dan snježnog čovjeka". "Jetimanija" je počela na području Gornaje Šorije prije godinu dana kada je administracija kemerovske oblasti priopćila da su lokalni lovci vidjeli u tajgi čovjekoliko biće prekriveno dlakom visoko oko dva metra. Novinari su pohrlili kod antropologa koji su se samo nasmijali na priče o jetiju u sibirskoj tajgi. Međutim, marketinški stručnjaci smatraju priču o jetiju odličnim potezom za promociju turizma. Otada se u parkovima Kuzbasa podižu spomenici jetiju, a čini se i da stanovnici Kuzbasa iskreno vjeruju da će guverner i jeti zajedno popiti čaj.

LONDON - Britanski glumac Christopher Lee, najpoznatiji po ulogama u klasičnim filmovima strave, dobit će nagradu za životno djelo Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), priopćili su u utorak organizatori. Nagradu koju su u prošlosti dobivali poznati glumci i redatelji poput Charlieja Chaplina, Alfreda Hitchcocka, Stevena Spielberga i Elizabeth Taylor, bit će dodijeljena na svečanosti BAFTA-e 13. veljače. "Iako to nisam uopće očekivao, velika mi je čast naći se u tako uglednom društvu dobitnika nagrade", rekao je 88-godišnji bivši Drakula. Christopher Lee glumio je u više od 200 filmova, a 2009. zbog svojeg je doprinosa glumi, ali i dobrotvornih aktivnosti, proglašen vitezom.

LONDON - Superbaka je postala junakinja britanskih medija kada je provalnike koji su "čistili" izlog draguljarnice u Northamptonu napala velikom ručnom torbom, a osvetničku akciju neznane junakinje snimio je slučajni prolaznik te je postala hit tv-postaja i youtubea. Četvorica maskiranih muškaraca odjevenih u crno pljačkala su draguljarnicu dok su ih suučesnici čekali na skuterima s upaljenim motorima. Odjednom se s druge strane ulice pojavila osvetnica u dugom crvenom kaputu i bez razmišljanja počela velikom crnom torbom mladiti provalnike. Iznenađeni lopovi bili su prisiljeni braniti se i prekinuti pljačku, a u pokušaju bijega srušio se jedan skuter i s njime provalnik. Tada su se i ostali prolaznici uključili u intervenciju. Tri su pljačkaša privedena, objavila je lokalna policija. Identitet junakinje još je nepoznat.

DUBROVNIK - Talijanski list "Corriere dela Sera" od subote u članku pod nazivom "Valentinovo: 72 sata ljubavi" uvrstio je Dubrovnik među tri najzanimljivija odredišta za romantični bijeg na Dan zaljubljenih. U članku u kojemu navodi preporuke za odmor na Valentinovo, uz Rim i Monsummano u Toscani, list kao jedino odredište izvan Italije preporučuje Dubrovnik predstavljajući ga kao novi Saint Tropez. Ističući "povoljnu klimu i usred veljače" i opisujući grad, list predlaže kavu u Gradskoj kavani, stonske kamenice u "Nautici" i smještaj u hotelu "Excelsior", koji predstavlja kao omiljenu rezidenciju Rogera Moora. Prošle godine britanski "Guardian" također je objavio reportažu o 20 najpoželjnijih svjetskih odredišta za Valentinovo u kojoj je na drugo mjesto uvrstio Dubrovnik. "Corriere della Sera" najtiražnije su talijanske novine s nakladom oko 700.000 primjeraka na dan, a njihov mrežnu stranicu na mjesec posjeti više od milijun čitatelja.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙