FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zemlja srednje niskog političkog rizika

Autor: bcav
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska je zemlja srednje niskog političkog rizika, a glavni čimbenici rizika su zakonodavni i regulacijski, objavio je u ponedjeljak hrvatski ured Aon Risk Solutionsa, globalne divizije za upravljanje rizikom korporacije Aon.

Prema Mapi političkog rizika za 2011. godinu, Hrvatska je svrstana u drugu skupinu zemalja "srednje niskog rizika" u sustavu rangiranja od jedan do šest, od niskog do vrlo visokog političkog rizika.

Slovenija, Mađarska, Meksiko, Brazil i Indija neke su od zemalja u istoj skupini s Hrvatskom, prema mapi koja općenito pokazuje da je svjetsko gospodarstvo na putu oporavka, ali i da je više zemalja u kojima politički rizik raste, nego onih u kojima se smanjuje.

Iznad je samo skupina zemalja s niskim rizikom kojoj pripadaju zemlje zapadne Europe, SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland i Japan, dok su afričke i zemlje Bliskog istoka politički najrizičnije zemlje, pokazuje godišnja ocijena geopolitičkog rizika Aon Risk Solutionsa.

Države iz okruženja - BiH, Srbija, Crna Gora i Makedonija svrstane su u skupinu zemalja umjereno visokog rizika na mapi kojom je obuhvaćeno 211 zemalja i teritorija.

Aon mjeri politički rizik na temelju razine rizika poput nekonvertibilnosti valute, transfera tečaja, štrajkova, nemira i građanskog neposluha, rata, građanskog rata, neplaćanja države, političke nestabilnosti, prekida lanca opskrbe te zakonskih i regulatornih rizika.

Aon Corporation svjetski je lider u upravljanju rizicima te posredovanju u osiguranju i reosiguranju s 59.000 zaposlenih u 120 zemalja svijeta te ukupnim godišnjim prihodom od oko 8 milijardi američkih dolara, a na hrvatskom je tržištu prisutan od 2000. godine.

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙