FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski dužnosnik o odnosima u regiji

Autor: ssai
BEOGRAD, 23. siječnja 2011. (Hina) - – Pomoćnik srbijanskog ministra vanjskih poslova Zdravko Ponoš izjavio je za beogradski dnevni list "Press" od nedjelje kako su odnosi među državama u regiji, posebice među onima nastalim iz nekadašnje SFR Jugoslavije, bolji no što su ikada bili od raspada zajedničke države.

Ponoš, koji je široj javnosti poznat i kao bivši načelnik glavnog stožera Vojske Srbije, ističe kako je regionalna suradnja, uz europske integracije i rješavanje pitanja Kosova, jedan od prioriteta srbijanske vanjske politike.

"Ne znam da li vam je poznato da je opći utisak, i to ne samo među europskim partnerima, da odnosi među državama u regiji, posebno onih iz bivše SFRJ, nisu bili bolji od vremena raspada zajedničke države. To se dobro vidi u našim odnosima sa Hrvatskom, ali i sa Bosnom i Hercegovinom i ostalim državama regije", ističe Ponoš.

Upitan očekuje li da će, poslije nedavnog odlaska s dužnosti crnogorskog premijera Mila Đukanovića, odnosi Srbije i Crne Gore biti bolji, odgovara kako ni s jednom zemljom odnosi nikada nisu toliko dobri da ne bi mogli biti bolji.

"Suradnja s Crnom Gorom i uopće s regijom jedan je od naših prioriteta. Ako postoje nove inicijative, svježe ideje, mi smo otvoreni za njih", kaže Ponoš.

Dužnosti načelnika glavnog stožera Vojske Srbije (VS) general-potpukovnika Zdravka Ponoša razriješio je krajem prosinca 2008. predsjednik Srbije Boris Tadić, te na njegovo mjesto postavio sadašnjeg načelnika glavnog stožera VS general-potpukovnika Miloja Miletića.

Na dužnost načelnika Glavnog stožera VS Ponoš je postavljen odlukom kolegija srbijanskog Vrhovnog vijeća obrane od 3. lipnja 2006. godine, a do tada je od listopada 2005. bio zamjenik načelnika Glavnog stožera Vojske Srbije i Crne Gore.

(Hina) xdas ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙