FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Srebrenica - mapiranje genocida"

Autor: tkol
ZAGREB, 8. veljače 2011. (Hina) - Projekt Inicijative mladih za ljudska prava BiH i Hrvatske "Srebrenica - mapiranje genocida", koji je danas predstavljen u Kući ljudskih prava, kroz 17 digitalnih mapa na DVD-u u ukupnom trajanju od 220 minuta predstavlja dokaze, tekstove, crteže, fotografije i druge dokumente o genocidu u Srebrenici.

Riječ je o svojevrsnoj dokumentarnoj animaciji, a gotovo svaka mapa donosi po jedan dan genocida u Srebrenici - od 6. do 19. srpnja 1995., rekla je direktorica ureda Inicijative mladih za ljudska prava BiH Alma Mašić dodavši kako je posebna mapa posvećena temi masovnih grobnica.

Projekt je rađen godinu dana uz prethodno opsežno istraživanje dostupnih dokumenata, činjenica, mapa, svjedočanstava, video-zapisa, a potom su izdvojeni oni materijali koji su bili provjerljivi u najmanje tri izvora.

Cilj projekta je predstavljanje tog modela kao univerzalnog edukacijskog modela tumačenja i shvaćanja mehanizma genocida, odnosno uzroka i faza po kojima se događa, rekla je Mašić. Dodala je kako im je želja da projekt učine dostupnim široj javnosti, te ga iskoristiti kao alat za komunikaciju mladih u BiH, Srbiji i široj regiji.

Na predstavljanju u Kući ljudskih prava prikazana je mapa broj 10, koja se odnosi na događaje od 13. srpnja 1995., a slično će predstavljanje biti upriličeno i danas poslijepodne na Fakultetu političkih znanosti.

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙