FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen dvostruki pljačkaš iste turističke poslovnice

Autor: jdev
ŠIBENIK, 7. veljače 2011. (Hina) - Šibenska policija u rekordnom je roku pronašla lopova koji je dva puta ove godine, 28. siječnja i 3. veljače, u oružanim pljačkama iz iste poslovnice jedne šibenske putničke agencije ukrao ukupno 88 tisuća kuna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić.

Načelnik Kostaničće je rekao kako je riječ o 42-godišnjaku s otoka Ugljana kojega policija, osim za razbojstvo, sumnjiči i za lažno predstavljanje. Opsežnom kriminalističkom obradom policija je utvrdila kako je muškarac s Ugljana 28. siječnja ušao u poslovnicu jedne šibenske putničke agencije te od 33-godišnje službenice, prijeteći joj pištoljem, tražio da mu dade novac. Pošto je uzeo 58 tisuća kuna, službenicu je, prijeteći joj oružjem, vezao u jednoj prostoriji i pobjegao.

Nekoliko dana poslije, 3. veljače, vratio se u tu poslovnicu te je na isti način, uz prijetnju pištoljem, ukrao 30 tisuća kuna, a u prostoriji agencije vezao je 49-godišnju službenicu te pobjegao.

U kući kojom se koristi muškarac policija je pronašla predmete koji se mogu dovesti u vezu s pljačkom.

U istrazi policija je utvrdila kako je isti muškarac 24. siječnja pokušao opljačkati poslovnicu jedne banke u Šibeniku.

Nakon isteka radnog vremena uhvatio je službenicu banke na odlasku, lažno se predstavio kao policijski službenik te zatražio da ga pusti u banku. Službenica ga na sreću nije pustila, a o slučaju je obavijestila policiju. Kako je za Hinu rekla glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor, i to je bila "jedna od indicija zahvaljujući kojima je pljačkaš uhvaćen". Dodala je da je policiji pri uhićenju pomogao fotorobot pljačkaša koji je načinjen po snimkama nadzornih kamera opljačkane poslovnice putničke agencije i po sjećanju službenica.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙