FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CO: policija zatražila službenu dokumentaciju

Autor: dsil
RIJEKA,4. veljače 2011.(Hina) - Služba za korporativne komunikacije Croatia osiguranja potvrdila je danas da su jučer policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta primorsko-goranske policijske uprave u okviru kriminalističkog istraživanja koje provode, zatražili službenu dokumentaciju vezanu uz "određene štetne događaje fizičkih i pravnih osoba isplaćene u riječkoj filijali Croatia osiguranja".

"Croatia osiguranje će pokrenuti interne provjere s ciljem utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu i poštivanju procedura rada u navedenoj filijali", stoji u priopćenju te se dodaje kako je ta osiguravateljska tvrtka aktivni sudionik nacionalnog programa borbe protiv korupcije u čijoj provedbi surađuje s Ministarstvom unutarnjih poslova i Državnim odvjetništvom.

No, prije svega Ministarstvo unutarnjih poslova i Služba za internu kontrolu Croatia osiguranja moraju utvrditi činjenično stanje vezano uz napise u današnjim medijima", priopćeno je.

Croatia osiguranje ističe da je riječka filijala po zaračunatoj premiji, koja je iznimno važan pokazatelj u poslovanju osiguravatelja, druga najjača podružnica Croatia osiguranja i kao takva izuzetno bitna karika u poslovnom lancu tvrtke. "Stoga nam je svakako u poslovnom interesu da se što prije ispitaju i utvrde sve možebitne nepravilnosti u radu i pri tom će poslu MUP i Državno odvjetništvo imati našu punu podršku" navodi se.

Županijski državni odvjetnik u Rijeci Darko Karlović potvrdio je da ŽDO sudjeluje u istrazi ne otkrivši detalje budući da traje istraga.

I MUP je potvrdio da je policija počela istraživati poslovanje riječke poslovnice Croatia osiguranja, njezina direktora Ivana Vanju Frančiškovića i još nekolicinu osoba. Zbog čega je pokrenuto kriminalističko istraživanje glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije želio otkriti, rekavši kako je riječ o slučaju koji vodi riječko Županijsko državno odvjetništvo, a ne USKOK.

Mediji javljaju da su direktor riječke poslovnice Croatia osiguranje i druge osobe pod istragom zbog sumnje u krivotvorenje odštetnih zahtjeva, sklapanje zahtjeva nakon havarija i isplatu prevelikih odšteta kojima je iz te osiguravateljske kuće navodno "izvučeno" između 30 i 100 milijuna kuna. Navodno su prijeporne odštete s područja pomorskog osiguranja, a među ostalim mediji spominju odštete isplaćene za prijeporne havarije u riječkom brodogradilištu "Viktoru Lencu" te isplatu odštete od 15 milijuna kuna za srušenu bespravno kuću u Staroj Baški na Krku građenu bez dozvole.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙