FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izetbegović: Vlast u BiH možda do kraja veljače

Autor: zkre
MOSTAR, 6. veljače 2011. (Hina) - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je u nedjelju da bi se vlast u Bosni i Hercegovini mogla ustrojiti do kraja veljače vjerujući da su političari spremni na kompromis nakon što četiri mjeseca od održanih izbora nije postignut dogovor oko parlamentarne većine.

"Mislim da su svi sazreli i da idu prema normalnoj sredini. Nadam se da će to u veljači dati konačan rezultat", rekao je Izetbegović novinarima prije sudjelovanja na okruglome stolu u Sarajevu.

Pri tome je rekao da se sve stranke moraju prekinuti inatiti i dodao da je cijela BiH postala talac nerealnih zahtjeva.

"Sasvim je sigurno da smo svi gubitnici. Zato moramo što prije izaći iz ove situacije kako bi svima bilo bolje pa i onim kočničarima koji svojim ležernim stavom prisiljavaju druge da popuste", pojasnio je bošnjački član BiH Predsjedništva.

Četiri mjeseca je proteklo od održavanja općih izbora u BiH tijekom kojih nije postignut dogovor o uspostavi vlasti. U međuvremenu dva HDZ-a u BiH zagovaraju da vladajuću koaliciju čine stranke koje su osvojile najveći broj glasova unutar tri naroda, što podržavaju najveće srpske stranke, dok pak većinske bošnjačke stranke SDP i SDA pozivaju na ustroj vlasti na temelju programske platforme.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙