FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar na egipatskoj mjernoj stanici prekinuo opskrbu plinom

Autor: bcav
TEL AVIV, 6. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Opskrba Izraela egipatskim plinom mogla bi se obnoviti u roku od tjedan dana nakon požara na mjernoj stanici, objavio je u nedjelju izraelski partner u plinovodu, ne govoreći o sabotaži o kojoj su izvijestili egipatski mediji.

Egipatska državna televizija i lokalni vladini dužnosnici izvijestili su u subotu da su nepoznati napadači digli u zrak plinovod koji prolazi koz egipatski Sjeverni Sinaj, što je omelo opskrbu plinom Izraela i Jordana.

Jordan je objavio kako očekuje da će prekid isporuke trajati tjedan dana.

Sigurnosni izvor na Sjevernom Sinaju prenio je kako "inozemni elementi" stoje iza napada na ogranak plinovoda koji opskrbljuje Jordan.

Ampal-American Israle Corp., tvrtka koja posjeduje 12.5 posto dionica East Mediterranean Gas Co (EMG), vlasnika plinovoda, objavila je da je, prema EMG-u, "vatra zahvatila mjernu stanicu na plinovodu iz Egipta prema Jordanu". Ampal taj požar nije povezao s napadom.

"Suprotno nekim medijskim izvješćima, EMG-ov plinovod iz egipatskog El-Arisha prema Ashkelonu u Izraelu je netaknut i nije oštećen u jučerašnjoj eksploziji mjerne stanice u Egiptu", navodi se u priopćenju Ampala.

"Opskrbu plinom EMG-a, a sukladno tome i izraelskim klijentima EMG-a, omeo je požar u postrojenju koji nije povezan s EMG-om. Obnova opskrbe očekuje se u roku od tjedan dana", dodaje se u priopćenju.

Na sjednici vlade u subotu, izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je: "Izrael je spreman za takve scenarije imože se odmah prebaciti na alternativne izvore energije!".

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙