FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Svi zahtjevi prosvjednika na golemom transparentu

Autor: vrad
KAIRO, 4. veljače 2011. (Hina/AFP) - Prosvjednici okupljeni na trgu Tahriru ispisali su petak svoje zahtjeve na golemom transparentu u središtu Kaira, među kojima su odlazak predsjednika Hosnija Mubaraka, raspuštanje parlamenta i uspostava prijelazne vlade.

Egipćani koji već tjedan dana prosvjeduju na glavnom gradskom trgu, izvjesili su transparent na jednoj devetokatnici, na kojemu su ispisali sedam zahtjeva u ime "mladih egipatskih prosvjednika".

Prosvjednici traže: odlazak predsjednika, raspuštanje parlamenta, trenutačno ukidanje izvanrednog stanja i uspostavu prijelazne vlade nacionalnog jedinstva.

Usto traže izbore za parlament koji će izmijeniti ustav i pripremiti predsjedničke izbore u rujnu, suđenje "odgovornima za pogibiju mučenika revolucije" i "odgovornima za korupciju te onima koji su opljačkali zemlju".

Desetci tisuća ljudi okupili su se u petak na Tahriru, jedanaestog dana narodnih prosvjeda kakvi nisu zapamćeni od Mubarakova dolaska na vlast.

Egipatske vlasti su u petak navečer za četiri sata skratile policijski sat koji je na snazi u velikim gradovima, pa sada počinje u 19.00 sati po mjesnom vremenu (18.00 po srednjoeuropskome vremenu) i završava se u 6.00 sati (5.00), izvijestila je državna televizija.

Egipatska vlada je prošli tjedan uvela policijski sat u trima velikim gradovima u zemlji: Kairu, Aleksandriji i Suezu i postupno ga skraćivala, počevši od 17.00 do 8.00 sati.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙