FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić primio iranskog veleposlanika

Autor: nkot
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Frano Matušić primio je u petak veleposlanika Islamske Republike Iran Mohsena Sharifa Khodaeia s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima Irana i Hrvatske, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić kazao je da su odnosi dviju zemalja zadovoljavajući, ali postoji i otvoreni prostor za njihovo intenziviranje.

Parlamentarna suradnja vrlo je važna te ju treba podupirati, posebice na razini međuparlamentarnih skupina prijateljstva, suglasni su sugovornici koji su istaknuli i vrlo aktivnu kulturnu suradnju dviju zemalja, posebice na području filmskih i glazbenih festivala.

Između Hrvatske i Irana postoji mnogo potencijala i za ekonomsku suradnju, složili su se Khodaei i Matušić.

U nastavku je predsjednik Odbora Matušić izvijestio veleposlanika o trenutačnoj fazi pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom istaknuvši kako Hrvatska očekuje da će pregovori biti dovršeni do sredine 2011. godine, nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora o pristupanju te njegova ratifikacija.

Khodaei i Matušić razmijenili su stajališta i o aktualnoj političkoj situaciji u Egiptu, izrazivši uvjerenje u skoro stabiliziranje stanja.

Na kraju je veleposlanik uputio poziv Odboru za vanjsku politiku za posjet iranskom parlamentu, ističe se u priopćenju.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙