FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanski sud produljio pritvor diplomatu SAD-a

Autor: akoz
LAHORE, 3. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Amerikanac koji je prošli tjedan ubio dvojicu Pakistanaca bit će zadržan još osam dana zbog daljnje istrage, rekao je tužitelj u četvrtak, unatoč ustrajanju SAD-a da ima diplomatski imunitet.

Slučaj Raymonda Davisa postao je posljednji ispit odnosa između dviju zemalja dok protuameričke islamističke skupine traže od pakistanske vlade da se odupre traženju SAD-a da ga se oslobodi.

SAD kaže da je Davis diplomat i traži da ga se odmah oslobodi. On je uhićen prije tjedan dana nakon što je u gradu Lahoreu ustrijelio dva muškarca u, kako tvrdi, samoobrani tijekom pokušaja pljačke.

Visoki sud u Lahoreu je u utorak zabranio vladi da ga preda Washingtonu rekavši da će donijeti odluku ima li Davis diplomatski imunitet ili ne.

Davis je u četvrtak izveden pred sud u Lahoreu. "Dužnosnici policije su rekli da istraga još nije završena. Sudac je pritvor produljio za još osam dana", rekao je agenciji Reuters Abdul Samad, zamjenik glavnog tužitelja.

Davis je sudu rekao da je otvorio vatru na dva muškarca na motociklu iz straha da će ga opljačkati. Dvojica su kasnije umrla u bolnici.

Veleposlanstvo SAD-a reklo je da je Davis djelatnik konzulata SAD-a u Lahoreu i da je diplomat te da je stoga nelegalno zadržan u zatvoru.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙