FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Financiranje vodoopskrbnog sustava Slavonske Podravine

Autor: tper
ZAGREB, 3. veljače 2011. (Hina) - U Hrvatskim vodama danas su potpisani ugovori o supsidijarnom financiranju podprojekta Regionalni vodoopskrbni sustav Slavonska Podravina kojima će se financirati izgradnja magistralnog cjevovoda Medinci Moslavina Podravska, crpilišta i uređaja Medinci i izgradnja glavnih opskrbnih cjevovoda Donji Miholjac - Kapelna - Viljevo i vodoopskrbne mreže naselja Ivanovo, Bokovac Blanje i Viljevo.

Kako je istaknuo generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, ugovori su vrijedni 33 milijuna kuna (podprojekt Slatina 26,7 milijuna kuna i podprojekt Donji Miholjac 6,5 milijuna kuna).

Radovi će početi početkom ožujka i trajat će do kraja godine, kazao je Husarić, napominjući kako će ugovori s izvođačima radova biti potpisani ovih dana.

Regionalni vodoopskrbni sustav Slavonske Podravine prostire se od Pitomače do Donjeg Miholjca i Našica.

Husarić je kazao i kako je trenutna priključenost stanovništva tog područja na sustav vodoopskrbe 47 posto, a realizacijom ovog podprojekta, koji će se financirati zajmom Svjetske banke, priključenost će se povećati na 65 posto.

Veći dio vrijednosti radova predviđenih danas potpisanim ugovorima, odnosno 95 posto, financirat će se iz zajma Svjetske banke, dok će preostalih 5 posto financirati Hrvatske vode iz naknade za korištenje i zaštitu voda.

Zajam će se otplaćivati iz državnog proračuna (45 posto) te sredstvima Hrvatskih voda (25 posto) i krajnjeg korisnika (30 posto). Otplata zajma počinje 2012. i završava 2022., rečeno je.

Podprojekt Slavonska Podravina dio je projekta pod nazivom Unutarnje vode koji se provodi u okviru programa suradnje Svjetske banke i Hrvatske.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙