FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 3. veljače

Autor: dsta
ZAGREB, 3. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. veljače.

ZAGREB - U Hrvatskim vodama bit će potpisani ugovori o supsidijarnom financiranju podprojekta Regionalni vodoopskrbni sustav Slavonska Podravina kojima će se financirati izgradnja magistralnog cjevovoda Medinci Moslavina Podravska, crpilišta i uređaja Medinci i izgradnja glavnih opskrbnih cjevovoda Donji Miholjac - Kapelna - Viljevo i vodoopskrbne mreže naselja Ivanovo, Bokovac Blanje i Viljevo. Ukupna vrijednost ugovora je oko 50 milijuna kuna (11,00 sati, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220, dvorana 244/II)

RIJEKA - Na konferenciji za novinare Turističke zajednice Kvarnera objavit će se program letova kompanije Ryanair u Zračnu luku Rijeka na Krku u 2011. godini te će se potpisati Sporazum o udruživanju sredstava radi financiranja promocije Kvarnera na www.ryanair.com između Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice Grada Rijeke (11,00 sati, hotel "Bonavia")

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 6.670 kuna, što je u odnosu na plaću za listopad nominalno više za 6,3 posto ili za 393 kuna, a u odnosu na studeni 2009. godine viša je za 192 kune ili za 2,9 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Na rast plaća za studeni, koje su isplaćivane u prosincu, utjecala je isplata božićnica, kažu zagrebački statističari. Prema pojedinim djelatnostima, najniže prosječne neto plaće za studeni u Zagrebu imali su zaposleni u proizvodnji odjeće, od 3.295 kuna. Najveća je pak plaća za studeni bila u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, u iznosu od 14.259 kuna.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2010. godini proizvedeno 2,06 milijuna tona kukuruza, što je šest posto manje nego u godini prije, pokazuju prethodni podaci Državnog zavoda za statistiku o površinama i proizvodnji žitarica i ostalih usjeva. Ostvarena proizvodnja kukuruza po hektaru iznosila 6,9 tona, a kukuruza je bio zasijan na 300 tisuća hektara. Istodobno je ukupna proizvodnja suncokreta smanjena za 25 posto, na 62 tisuće tona, a prosječna je proizvodnja suncokreta po hektaru iznosila 2,3 tone. Pad proizvodnje zabilježen je i kod krumpira (kasni i sjemenski) i to za 36 posto. Tako je krumpira proizvedeno 151 tisuću tona, a prirod po hektaru je iznosio 16,1 tonu. Rast proizvodnje ostvaren je kod šećerne repe i soje. Proizvodnja šećerne repe je povećana za jedan posto, na 1,2 milijuna kuna, a prirod po hektaru iznosi 52,7 tona. Soje je proizvedeno 152 tisuće tona, prirod po hektaru iznosi 2,7 tone, a površine pod sojom su 56 tisuća hektara.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙