FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzvanici iz BiH nezadovoljni Josipovićevim prijamom

Autor: rmav
SARAJEVO, 3. veljače 2011. (Hina) - Navodno loše ozvučenje i skromna zakuska na prjamu što ga je u čast članova predsjedništva Bosne i Hercegovine početkom tjedna u zagrebačkoj Gliptotetci priredio hrvatski predsjednik Ivo Josipović razočaralo je brojne uzvanike, a neki od njih događaj su ocijenili kao provod u „drugorazrednoj diskoteci“, piše u četvrtak sarajevsko „Odslobođenje“.

„Uzvanici bježali s Josipovićeva prijama“, naslov je teksta u kojemu ovaj list neobično oštro kritizira taj događaj, tvrdeći kako su među razočaranima bile ponajprije uspješne i ugledne osobe iz BiH koje godinama žive i rade u Zagrebu.

„Puni su gorčine jer su u stilu i mjestu organizacije tog skupa prepoznali ponižavanje ne samo onih u čiju je čast priređen nego i svih ljudi iz BiH“, navodi dopsniica „Oslobođenja“ iz Zagreba.

Opisujući Gliptoteku kao nedovoljno reprezentativno mjesto, list navodi kako su se uzvanici „gurali u polumraku i uz zaglušujuću buku... koja je nastupe pjevača poput Josipe Lisac ili Ibrice Jusića pretvorila u nesnosnu grmljavinu što je onemogućilo svaki normalni razgovor i sporazumijevanje“.

Zbog toga su, navodno, mnogi od pozvanih napustili prijam prije nego što su namjeravali, a uz sve drugo zamjerili su i na skromnoj zakuski koja je uz to i kasnila.

Sarajevski list piše i kako se na prijamu nije moglo vidjeti književnika i publicista Miljenka Jergovića no zato jest Velimira Viskovića s kojim je Jergović u oštrom sukobu.

„Sve u svemu, uglednicima iz BiH koji žive u Zagrebu od ovog tuluma ostali su samo loše sjećanje i frustracija“, zaključuje „Oslobođenje“.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙