FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: HDZ proziva gradsku vlast

Autor: jdev
ŠIBENIK, 2. veljače 2011. (Hina) - Tajnik županijskog HDZ-a i gradski vijećnik Novica Ljubičić prozvao je danas na konferenciji za medije u Šibeniku vladajuću koaliciju SDP-HNS i nezavisnoga šibenskog gradonačelnika Antu Županovića zbog projekta uređenja jedne od četiriju šibenskih tvrđava, kaštela sv. Mihovila, u ljetnu pozornicu, te je pozvao državnu reviziju da se pozabavi tim slučajem.

Kaže da su šibenski čelnici ugovorili izradbu glavnog projekta za uređenje tvrđave sv. Mihovila s tvrtkom Situs d.o.o. koja, tvrdi, nema licenciju za izvođenje radova na kulturnom dobru, izdanu od ministarstva kulture. Posao su s tom tvrtkom ugovorili iako za to nisu predvidjeli stavku u gradskom proračunu, već su gotovo 830 tisuća kuna u prosincu 2010. namaknuli rebalansom, što je protivno zakonu, dodao je.

Tajnik županijskog HDZ-a rekao je kako je grad Šibenik u dva navrata sa Situsom sklapao poslove izravnom pogodbom za nešto manje od po 70 tisuća kuna, a nedavno je raspisan i javni natječaj za uređenje kulturnih dobara, te je i taj posao, vrijedan oko 500.000 kuna, grad povjerio Situsu i njegovu vlasniku arhitektu Tomislavu Krajini.

Ljubičić je na današnjoj konferenciji za medije prozvao i šibenski HSP, tvrdeći kako ta stranka za prostore u Uskočkoj ulici u Šibeniku koji su u gradskom vlasništvu ne plaća najam, spomeničku rentu i komunalnu naknadu, a tvrdi i da je stranka uzurpirala prostor u Ulici Stjepana Radića na koji je uknjižena država.

Osvrnuo se i na slučaj krađe knjige s primjedbama na izmjene i dopune prostornog plana Šibensko-kninske županije, koja je prije nekoliko dana nestala iz županijske zgrade, a onda pronađena u prostorima HSP-a u Uskočkoj ulici.

"Ako je već utvrđeno tko je počinio kazneno djelo krađe službenog dokumenta i ta je osoba kazneno prijavljena, hoće li se kazneno goniti i oni koji su u svojim prostorima skrivali predmet kaznenog djela?", upitao je Ljubičić.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙