FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: neće biti koalicije s HGS-om ni HDSSB-om

Autor: tdel
ZAGREB, 1. veljače 2011. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) neće u Splitu koalirati s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma, kao ni u Osijeku s Hrvatskim demokratskim savezom Slavonije i Baranje (HDSSB), istaknuli su danas na konferenciji za novinare glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić.

Podsjetivši na jučerašnji posjet Splitu premijerke Jadranke Kosor, Bačić je rekao kako je premijerka Kosor, uz više sastanaka, imala sastanak s Upravom "Brodosplita" tijekom kojeg je imala kratki susret i sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom prilikom čega se razgovaralo o dvije važne investicije koje se duže dogovaraju između hrvatske Vlade i Grada Splita.

Prva investicija se odnosi na ulaganja u splitsku luku, tj. na izgradnju pristaništa za privez brodova na kružnim putovanjima te na dogradnju kompleksa Lore. "Ništa više izvan toga, a pogotovo ne razgovora o bilo kakvoj koaliciji između Kerumove stranke i HDZ-a tamo nije bilo", rekao je Bačić. Dodao je kako je netočno sve što se veže uz eventualnu koaliciju HDZ-a i HGS-a, a pogotovo o tome predsjednica vlade ne bi razgovarala bez čelnika HDZ-a na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Bačić je ocijenio kako se medijskom spekulacijom o koaliranju s Kerumovim HGS-om želi zasjeniti i iznimno uspješan sastanak koji je premijerka Kosor zajedno sa svojim savjetnikom generalom Damirom Krstičevićem imala s predstavnicima branitelja i udruga iz Domovinskog rata koji su premijerki Kosor dali punu potporu.

Odbacivši, kako je rekao, neistinite i lažne konstrukcije u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a o mogućoj koaliciji HDZ-a i HDSSB-a u Osijeku, Ivić je kategorički rekao da "nikakve suradnje s HDSSB-om nije ni bilo, niti će biti".

"S tim političkim cirkusom Glavaševih klaunova, klonova, potrčkala, raznoraznih kapetana, vojnih ljekara i skojevaca s kojima se upravlja daljinskim upravljačem iz zeničkog zatvora BiH suradnje niti je bilo niti će biti", kazao je.

Ivić smatra da se s takvim lažnim konstrukcijama pokušava prikriti stanje da u Osječko-baranjskoj županiji postoji čvrsta koalicija između HDSSB-a, SDP-a i HNS-a. Podsjetio je kako su na prošlim lokalnim izborima HDSSB i SDP zajedno izašli na izbore te da je u dobrom dijelu gradova i općina u toj županiji na vlasti koalicija te dvije stranke.

Na novinarsko pitanje je li točno da će se raspustiti osječki odbor HDZ-a, Ivić je najavio da će se večeras održati sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na kojoj će se razmotriti situacija u gradskom odboru Grada Osijeka te donijeti odgovarajuće odluke.

Upitan kakav je stav vodstva HDZ-a oko događaja u osječkom odboru HDZ-a, Bačić je rekao kako vodstvo stranke apsolutno daje potporu Županijskom odboru HDZ-a da utvrdi stanje u osječkom gradskom odboru.

Ivić je pojasnio kako su četiri člana osječkog gradskog odbora HDZ-a podnijela ostavke nezadovoljni situacijom u tom gradskom odborom, a po statutu stranke ŽO HDZ-a te županije će raspraviti stanje u osječkom gradskom odboru i donijeti potrebne odluke.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙