FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi projekt braniteljske zadruge "Studium"

Autor: aspa
ZAGREB, 1. veljače 2011. (Hina) - Braniteljska zadruga "Studium" predstavila je danas svoj novi projekt "Upravljanje novouređenim bilboard panoima" na raskrižju Držićeve i Branimirove ulice, kod željezničkog nadvožnjaka, kao i projekt dizajnerskog djela Borisa Ljubičića "Branitelji - ponos domovine".

Prostor za oglašavanje braniteljskoj zadruzi ustupio je Grad Zagreb, a potporu ovim projektima dali su predstavnici braniteljskih udruga kao i ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Pozdravivši okupljene na jednom od najprometnijih zagrebačkih raskrižja - Držićeve i Branimirove ulice, Ivić je rekao kako Ministarstvo već sedam godina vrlo uspješno provodi Vladin program zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja kroz različite mjere, a jedna od njih je i poticanje braniteljskih zadruga.

Naglasivši kako su tisuće nezaposlenih branitelja kroz taj program pronašle svoje zaposlenje, podsjetio je da su 2004. godine u Hrvatskoj bile samo dvije zadruge branitelja. Danas je 470 braniteljskih zadruga, a od toga je 336 osnovano uz financijsku potporu Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Većina tih zadruga uspješno posluje, kazao je Ivić.

Da bi dodatno pospješilo rad braniteljskih zadruga Ministarstvo je u suradnji s dizajnerom Borisom Ljubičićem izradilo i zaštiti znak proizvoda braniteljskih zadruga kako bi braniteljski proizvodi bili što prepoznatljiviji, ako zadovolje uvjete kvalitete.

Nakon svečanosti novinari su upitali ministra kakvu odluku očekuje od Suda Bosne i Hercegovine u vezi sa zahtjevom za izručenje Srbiji hrvatskog branitelja i bivšeg logoraša Tihomira Purde, a koji je uhićen 5. siječnja na graničnom prijalazu dok je htio ući u BIH te se nalazi u ekstradicijskom pritvoru.

Ministar Ivić je istaknuo kako je istraga u Hrvatskoj zaključila da je Tihomir Purda nevin čovjek i da se nikakav zločin nije dogodio 5. studenoga 1991., te je izrazio nadu da će sud BiH uvažiti prije svega činjenice.

Na Sudu BiH danas se održava ročište na kojemu će se obaviti samo saslušanje strana u postupku, odnosno zastupnici Tužiteljstva BiH i obrane očitovat će se o srbijanskom zahtjevu za Purdino izručenje Srbiji.

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙