FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripadnici 3. OMLT-a posjetili prihvatilište za djecu

Autor: nkot
ZAGREB, 1. veljače 2011. (Hina) - Pripadnici 3. Multinacionalnog operativnog mentorskog tima (MN CS OMLT) s pripadnicima 1. brigade 209. korpusa Afganistanske narodne armije (ANA) ovih su dana posjetili prihvatilište za nezbrinutu djecu "Bibi Fatemah" u Afganistanu, gdje su djeci podijelili poklon pakete sa školskim potrepštinama te edukativnim i drugim društvenim igrama, priopćeno je u utorak iz ministarstva obrane.

3. MN CS OMLT sastavljen je od pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH i američke vojske iz sastava Nacionalne garde Minnesote, a organizator tog humanitarnog posjeta bio je pripadnik tima, satnika Marc L. Rassler. Tim je tijekom svog boravka u misiji ISAF uz uspješno odrađene sve zadaće na terenu i u matičnoj bazi, proveo i nekoliko humanitarnih projekata, čime je nastavljena tradicija sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima pripadnika OS RH u misiji ISAF u Afganistanu.

Sirotište "Bibi Fatemah" djeluje kao prihvatilište za nezbrinutu djecu, a smješteno je u naselju Ali Chopan, u istočnom predgrađu grada Mazar-e Šarifa u Afganistanu. U sirotištu je trenutno zbrinuto više od 100 djece raznih uzrasta.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙