FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: Purda je izdan

Autor: mvra
ZAGREB, 29. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je večeras u Dnevniku Nove TV da je slučaj Tihomira Purde slučaj izdaje hrvatskog državljanina, uz to i branitelja, kojega je, kazao je, trebalo upozoriti da mu prijeti opasnost jer je prije tri godine protiv njega raspisana tjeralica.

Milanović je kazao da je Interpolova tjeralica za Purdom stara tri godine i da su ministarstva pravosuđa, unutarnjih poslova i branitelja znali da mu prijeti opasnost.

"Utvrdili smo da nije kriv, prema tome, mi ga nećemo goniti. Tog trena trebalo ga je upozoriti na opasnost koja mu prijeti, zato kažem da je to jedna izdaja, pod navodnim znacima, hrvatskog državljanina. Država mora pokazati minimalnu brigu i lojalnost prema svojim građanima", kazao je Milanović. "Ova država ga je prevarila, ovi koji sad paradiraju neka odu sada umjesto njega u pritvor u Zenicu. Ako nije kriv, onda ga morate zaštititi", kazao je.

SDP temu o Purdi nije komentirao jer je, kaže Milanović, osjetljiva i jer se to uvijek pretvori u neku vrstu manipuliranja braniteljima.

Komentirajući izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor da ga nije zvala na dogovor o važnim temama za Hrvatsku jer je sam rekao da o ekonomiji ne zna ništa i da ga to ne zanima, Milanović je kazao da su takve izjave uvijek zamišljene da se zapodjene nekakva svađa i da su to su stalne provokacije.

"Premijerka očito čita nekakve trač rubrike. Ja je upućujem na ozbiljno štivo ako želi barem teoretski učiti ekonomiju", kazao je Milanović, odbacivši da je on to ikad izjavio.

"U jednome priznajem premijerki i predsjednici HDZ-a da je bolja od mene u ekonomskim znanjima. Ona je pokazala kako se vrlo efikasno možeš dočepati stana bez da ga platiš. Ja ta znanja nemam, ja svoj stan plaćam i tu priznajem da je bolja od mene", rekao je.

Upitan boji li se da će biti osumnjičenih u SDP-u budući da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio u Saboru da je iz SAD-a stigla dokumentacija vezana uz aferu Daimler, odnosno kupnju vatrogasnih vozila tvrtke Daimler-Benz iz 2003., Milanović je rekao da se ne boji ničega i da se ne misli ni od čega braniti.

"Vidjeli smo u Saboru da se igra jedan namješteni ping pong između ministra policije i zastupnika HDZ-a. To je jako opasno. Pred tim nećemo zatvoriti oči. To je zloupotreba represivnog aparata, ali neka konačno krenu optuživati, krenu istraživati, neka konačno kažu tko je to dobio novac navodno od Daimlera", rekao je Milanović.

Ustvrdio je pritom da je u Daimlerovoj parnici u SAD-u rečeno da je navodno novac isplaćivan do 2008. i dodao da SDP nije na vlasti od 2004.

Milanović je kazao također da su sve SDP-ove donacije transparentne i da ih je provjerila Porezna uprava na čijem je čelu bio bivši ministar financija Ivan Šuker te da bi se vidjelo da nešto nema zakonito podrijetlo. "Mi svoje kampanje financiramo zakonito a drugi ratnim pljenom", zaključio je.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙