FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski prosvjednici pokazali podjele u narodu

Autor: dmus
GAZA, 28. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Tisuće prosvjednika izašlo je na ulice gradova na Zapadnoj Obali i Pojasu Gaze kako bi izrazili potporu ili prosvjed protiv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa na skupovima koji su istaknuli duboke podjele između dvaju palestinskih područja.

U Gazi, kojom upravlja islamistička skupina Hamas, prosvjednici su tražili sudski progon Mahmuda Abasa nakon objavljivanja dokumenata koji su procurili ovog tjedna, a iz kojih se vidi da su njegovi pregovarači nudili mirovne ustupke Izraelcima.

"Palestinska samouprava je nudila ustupke i sudjelovala u svakom političkom zločinu koji je naštetio našem narodu", rekao je čelnik Hamasa Halil Al-Haja, najavivši da će Hamas zahtijevati sudski progon svih koji su sudjelovali u mirovnim pregovorima.

Na Zapadnoj Obali, koju vodi Abasova Palestinska samouprava, njegovi pristaše su mu iskazivali odanost.

"Žrtvujemo svoje duše i krv za tebe", uzvikivala je masa u Ramalahu nakon što je Abas nazočio molitvi u džamiji u središtu grada u kojoj je nekad bilo Hamasovo uporište. Prosvjednici su spalili postere Hamasovog političkog vođe Haleda Mešala, katarskog premijera i iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙