FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražni zahtjev protiv Dragičevića

Autor: mvra
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Protiv bivšeg predsjednika i sada člana uprave Ine Tomislava Dragičevića Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev zbog sumnje da je na prijevaru stekao korist od 642.000 kuna tako što je, davši neistinite podatke o adresi stanovanja, po nižoj stopi plaćao prirez na porez na dohodak.

Dragičević (59), sada član Inine uprave, osumnjičen je za kazneno djelo protiv službene dužnosti - prijevare u službi, izvijestilo je državno odvjetništvo na internetskim stranicama, ne navevši ni njegovo ime ni ime tvrtke, nego samo njegovu dob.

U istražnom zahtjevu se navodi da je Dragičević kao ovlaštena osoba trgovačkog društva, u nakani da se nepripadno okoristi, djelatnicima službe za obračun plaća neistinito predočio da prebiva na adresi na kojoj se plaća prirez na porez na dohodak po stopi od 10 posto. Osumnjičenik je stvarno prebivao u Zagrebu, gdje se prirez poreza na dohodak plaća po stopi od 18 posto.

Djelatnici službe za obračun plaća nisu posumnjali u podatake o adresi stanovanja pa su Dragičeviću od 1. siječnja 2004. do 19. siječnja 2010. obračunavali plaće i otpremnine po nižoj stopi.

U DORH-u danas nisu odgovorili na upit jesu li zatražili blokadu njegove imovine radi naplate štete i je li odlučeno o tome. Mediji su još prije objavili da je Dragičević lažno mjesto stanovajna prijavio u Pušći.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙