FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija završila razgovore sa svjedocima u Osijeku

Autor: sobr
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Policija je danas završila obavijesne razgovore s 20-ak osoba koje su dale iskaz kao svjedoci u slučaju vukovarskih branitelja koje srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika, doznaje se u MUP-u.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec za Hinu je potvrdio da je policija na zahtjev osječkoga Županijskoga državnog odvjetništva razgovarala s više od 20 osoba te da su uspjeli pronaći sve svjedoke koje su trebali. Dodao je da te osobe moraju još dati iskaz i istražnom sucu.

Objasnio je da se iskazi, koji su potrebni za državnoodvjetničku odluku, moraju dati pred istražnim sucem da bi bili procesno valjani jer se taj postupak vodi po starom zakonu o kaznenom postupku.

Razgovori sa svjedocima u Osijeku počeli su prije tri dana.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zaprimilo je 17. siječnja od DORH-a spis u kojem Tihomira Purdu, vukovarskog branitelja, srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika. Po riječima glasnogovornik ŽDO-a Zvonka Kuharića, taj je predmet u prednosti jer se osumnjičenik nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Zenici.

Nakon razmatranja dostavljena materijala, odnosno preslika spisa i ocjene dokaza državno će odvjetništvo odlučiti o daljnjem postupku.

Tihomir Purda uhićen je 5. siječnja na granici Hrvatske s BiH na temelju srbijanske tjeralice i nalazi se u zatvoru u Zenici.

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović danas je izjavila kako očekuje da će se Hrvatska do petka izjasniti hoće li pokrenuti kazneni postupak te od BiH zatražiti izručenje Purde, a ako se to ne dogodi, najavila je da će izručenje zatražiti Srbija.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙