FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spis o Purdi u ŽDO Osijek

Autor: vsik
OSIJEK, 17. siječnja 2011. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zaprimilo je danas od DORH -a spis u kojem Tihomira Purdu, vukovarskog branitelja, srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika, potvrdio je Hini glasnogovornik ŽDO-a Osijek Zvonko Kuharić.

Dodao je kako je spis u tijeku obrade i analize, istaknuvši kako za sada ne može ništa drugo reći, osim da je predmet u prioritetu jer se osumnjičenik nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Zenici.

Državno odvjetništvo RH zaprimilo je u petak, 14. siječnja, preslik spisa protiv Tihomira Purde, vukovarskog branitelja, zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv ranjenika i zarobljenika, a dostavljenog putem hrvatskog Veleposlanstva u Republici Srbiji.

Odlukom Glavnog državnog odvjetništva RH za postupanje u ovom predmetu određeno je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, umjesto stvarno i mjesno nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Nakon razmatranja dostavljenog materijala odnosno preslike spisa i ocjene dokaza, nadležno državno odvjetništvo odlučit će o daljnjem postupanju.

Tihomir Purda uhićen je 5. siječnja na granici Hrvatske s BiH na temelju srbijanske tjeralice i nalazi se u zatvoru u Zenici.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙