FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan broj putnika u njemačkom zrakoplovnom prometu

Autor: brad
BERLIN, 28. siječnja 2011. (Hina) - Prošle godine je, unatoč problemima s vulkanskim pepelom s Islanda i snježnim kaosom krajem godine, zabilježen rekordan broj putnika u njemačkom zrakoplovnom prometu, priopćio je u petak Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.

"Putnički promet je 2010. u potpunosti povratio gubitke zabilježene tijekom gospodarske krize prethodnih godina", stoji u priopćenju Saveznog ureda za statistiku. Prošle godine je iz njemačkih zračnih luka poletjelo 167 milijuna putnika, što je 4,8 posto više nego 2009. godine.

"To je najveći broj zabilježen otkako postoji zrakoplovni putnički promet u Njemačkoj", stoji u priopćenju.

Promatrači procjenjuju da je povećani broj putnika povezan s povoljnim gospodarskim brojkama i brzim i naglim oporavkom njemačkoga gospodarstva, što se posebice odražava u povećanom broju poslovnih putovanja.

Porast prometa u prošloj godini su zabilježile i niskobudžetne kompanije poput Ryanaira, između ostalog zahvaljujući povećanju broja linija.

Od 17. veljače i niskobudžetna zrakoplovna kompanija EasyJet uvodi redovitu liniju Dortmund-Zagreb. Zrakoplovi će na ovoj liniji prometovati do kraja ožujka dva puta tjedno (četvrtkom i subotom), a od travnja tri puta (dodatno utorkom).

Do sada su već dvije niskobudžetne kompanije, Germanwings i Wizz Air, pokretale linije Dortmund-Zagreb, ali su ih nakon vrlo kratkog vremena ukidale.

(Hina) xnkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙