FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula - prihvaćen urbanistički plan lučice Delfin

Autor: dspo
PULA, 27. siječnja 2011.(HINA) - Pulsko Gradsko vijeće na večerašnjoj je sjednici prihvatilo odluku o donošenju urbanističkog plana uređenja pulske lučice Delfin.

Odluka je donesena uz burnu raspravu te oštro protivljenje oporbe, koja je neposredno prije glasanja napustila sjednicu, te je plan prihvaćen s 15 glasova za i ni jednim protiv.

Time su okončani višegodišnji prijepori o usvajanju urbanističkog plana uređenja pulske lučice Delfin, kojem su se građani, posebice stanovnici Nove Verude, žestoko usprotivili, dok ga je istodobno pulska gradska vlast branila.

Naime, predstavnici Inicijative građana za obustavu postupka izrade urbanističkog plana uređenja pulske lučice Delfina smatraju kako taj plan karakterizira pretjerana i nepotrebna zona za stambenu izgradnju uz samo more. Također drže neprihvatljivim da se građevine planiraju graditi 30-ak metara od mora.

U prilog tomu oni su početkom tjedna predali gradskim vlastima zahtjeve s potpisima više od 3800 građana, kojima su od pulskog Gradskog vijeća zatražili izmjenu GUP-a na području te lučice.

Inicijativa građana tvrdi i kako "grad Pula isključivo pogoduje interesima pojedinaca, odnosno izraelskim vlasnicima tvrtke SBE iz Rijeke koji tu žele investirati."

Pulski gradonačelnik Boris Miletić večeras je još jednom istaknuo kako pri odlučivanju o strateškim resursima jedinice lokalne samouprave treba uvijek razmišljati na način da se vodi računa o svim građanima i o Gradu Puli.

"Tu je početak i kraj ove priče jer me nitko ne može uvjeriti da je to područje u sadašnjem zapuštenom stanju interes Pule", kazao je Miletić, naglasivši kako mu je želja da se taj dio pulskog priobalja uredi.

Oporba je večeras pak ponovila kako ovaj slučaj predstavlja "klasični primjer pogodavanja" te kako bi državno odvjetništvo zasigurno imalo i u ovom slučakju puno posla.

"Nitko ne smije osporiti glas građana. Ova vlast je očito na ovom slučaju učinila i svi ćemo osjećati posljedice ove odluke", rekao je vijećnik Mauricio Licul iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Članovi te inicijative traže da se površina koja je označena za stambenu izgradnju prenamijeni tako da 30 posto bude za sport i rekreaciju, 60 posto za javne i zelene površine i parkove, a 10 posto za trgovačku i ugostiteljsku namjenu te javno parkiralište.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙