FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva žrtva gripe u Istri

Autor: dspo
PULA, 21. siječnja 2011.(Hina) - Zbog upale pluća kao komplikacije gripe, u ponedjeljak je u pulskoj Općoj bolnici umro 24-godišnjak iz Pule koji je pripadao rizičnoj skupini, odnosno bio je kronični bolesnik, priopćeno je danas iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

"Riječ je o osobi iz rizične skupine odnosno o bolesniku kojem je bio oslabljen imunitet, a virus gripe A H1N1 laboratorijski je kod preminulog potvrđen u srijedu", izvijestila je epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić potvrdio je kako je 24-godišnjak preminuo u bolnici u ponedjeljak nakon čega je u srijedu zatražena medicinska obdukcija.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo od početka sezone gripe do sada je epidemiološkoj županijskoj službi prijavljeno 150 slučajeva oboljelih od gripe. Riječ je o prijavama na temelju kliničke slike, a tek kod četvero bolesnika je i laboratorijski potvrđen virus A H1N1. Lani su dva bolesnika iz Istre, obojica iz Umaga, preminula uslijed gripe A H1N1.

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙