FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Ericssona udeseterostručena

Autor: mpuk
STOCKHOLM, 25. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Švedski proizvođač opreme za bežičnu telefoniju LM Ericsson AB izvijestio je u utorak da mu je dobit u četvrtom tromjesečju više nego udeseterostručena, uglavnom zahvaljujući skoku prodaje u odjelu za mobilni širokopojasni pristup internetu, značajno nižim troškovima restrukturiranja i boljim rezultatima zajedničke kompanije Sony Ericsson.

Neto dobit je tako skočila na 4,3 milijarde kruna (652 milijuna dolara), u odnosu na 314 milijuna kruna ostvarenih godinu prije. U cijeloj prošloj godini dobit je iznosila 11,15 milijarde kruna, skočivši s 3,67 milijarde kruna.

Prihodi su u tromjesečnom razdoblju porasli na 62,78 milijarde kruna, s 58,3 milijarde kruna u istom tromjesečju prošle godine. Glavni oslonac bila je snažnija prodaja u ključnom odjelu Networks, koji je zabilježio rast potražnje za mobilnim širokopojasnim pristupom internetu kao i ekspanziju ulaganja u bežičnu tehnologiju druge generacije u Kini.

Prošlog je tjedna zajednička kompanija Sony Ericsson izvijestila o četvrtoj uzastopnoj tromjesečnoj neto dobiti zahvaljujući velikim dijelom smanjenju troškova. Proizvođač mobitela ostvario je u posljednjem tromjesečju prošle godine dobit od osam milijuna eura, naprema gubitku od 167 milijuna eura zabilježenom godinu ranije.

Grupa Ericsson predložila je isplatu dividende za 2010. od 2,25 kruna (34 centa) po dionici, u odnosu na prijašnje dvije krune.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙