FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinci neće biti bez grijanja

Autor: dben
VARAŽDIN , 27. siječnja 2011. (Hina) - Varaždincima, koji se griju iz gradskih kotlovnica, grijanje neće biti isključeno, dogovoreno je jutros na sastanku na kojem je gradonačelnik Ivan Čehok o teškoćama s grijanjem za gotovo 3000 stanova u Varaždinu razgovarao s predstavnicima tvrtaka "Grijanje Varaždin", "Termoplin" i "Elektra".

"Možemo potvrditi da je na sastanku iskazana dobra volja da se teškoće prevladaju. Dogovoreno je da će 'Grijanje Varaždin' do kraja veljače podmiriti dug 'Elektri' i tako spriječiti prekid opskrbe strujom kotlovnica i osigurati opskrbu toplinskom energijom", kazao je Tomislav Benčić, direktor "Grijanja Varaždin", tvrtke koja preko kotlovnica grijanjem i toplom vodom opskrbljuje 2700 kućanstava i 50 poslovnih prostora u gradu.

Osim oko 50.000 kuna "Elektri" ta tvrtka duguje više od pet milijuna kuna Termoplinu za potrošnju plina te još 75.000 HEP-u.

Gradski vijećnici već su dva puta odbili povisiti cijene tople vode i grijanja preko kotlovnica.

Direktor tvrtke "Grijanje Varaždin" Benčić kazao je da je na današnjem sastanku u gradskoj vijećnici rečeno kako je zahtjev za poskupljenje opravdan.

Na sastanku su u ime Grada Varaždina uz gradonačelnika Čehoka sudjelovali i njegov zamjenik Zlatko Horvat te predsjednik gradskog vijeća Ivan Herman.

(Hina) xdben/xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙