FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelena Štefanić u Gluckovoj operi u Beču

Autor: vlar
ZAGREB/BEČ, 21. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska sopranistica Jelena Štefanić nastupit će u glavnoj ulozi premijerne izvedbe opere "Il parnaso confuso" Christopha Willibalda Glucka, koja će se održati 24. siječnja u Schlosstheautru Schoenbrunn u Beču pod ravnanjem maestra Ingomara Rainera, u nazočnosti austrijskog predsjednika Heinza Fischera te brojnih visokih dužnosnika austrijske vlade i Europske unije.

Mladoj varaždinskoj sopranistici Jeleni Šarić to je "jedan od značajnijih projekata u dosadašnjoj karijeri", priopćio je njezin menadžer Edvin Karić, dodavši kako će joj biti "čast i zadovoljstvo pjevati pred najvišim državnim vrhom".

Riječ je o operi, nastaloj po tekstu Pietra Metastasija, povodom vjenčanja Josepha II. s Marijom Josephom od Bavarske, a koja se sada, nakon tristo godina, vraća na mjesto praizvedbe.

Zanimljivo je i to da su praizvedbu pjevale kćeri habsburške kraljice Marije Terezije. S tog događaja nastale su i slike dvorskog slikara Johanna Frazna Greipela, a jedna od njih se danas nalazi u predsjedničkom kabinetu u Hofburgu.

Jelena Štefanić rođena je 1983. godine u Varaždinu. Nakon završene srednje Glazbene škole u Varaždinu upisuje Univerzitet za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Iza sebe ima projekte kao što su debi 2008. godine u slavnom Bečkom Musikvereinu pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka, Musikverein u Grazu, Bunka-Kaikan u Tokiu (opereta Boccaccio ), HNK Varaždin (Božićna priča), bečki Volksoper (Boccaccio, Die Meistersinger aus Nuernberg).

(Hina) pp/xvl xrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙