FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplava u Džedi, u Saudijskoj Arabiji

Autor: vrad
DŽEDA, 26. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Zbog jakih kiša poplavljene su ulice i prekinut je dovod električne energije u nekim dijelovima drugog po veličini grada u Saudijskoj Arabiji Džede u srijedu, dok stanovnici strahuju da bi se mogle ponoviti poplave iz 2009. u kojima je poginulo više od 120 ljudi.

Automobili su plutali u bujici poplavnih voda na ulicama koje su se pretvorile u rijeka, a neugodan vonj osjećao se u zraku pošto su se otpadne vode iz poplavljenih septičkih jama pomiješale s oborinskom vodom u toj luci na Crvenome moru, u kojoj živi četiri milijuna stanovnika i koja nema kanalizacijskog sustava.

Brodovima i helikopterima pretraživalo se poplavljeno područje, a stanovnici su rekli da mnogi nisu mogli izaći iz škola i s radnih mjesta.

Vlasti su pozvale stanovnike da ostanu kod kuće, ali nisu objavile podatke o razmjerima štete i o žrtvama. Glasnogovornik civilne zaštite nije reagirao na mnogobrojne pozive da objavi procjenu šteta i mogućih žrtava ni da komentira zbivanja.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙