FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski optužuje Putina i Medvedeva

Autor: akoz
BERLIN, 26. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Bivši ruski naftni tajkun Mihail Hodorkovski koji se nalazio u zatvoru optužio je ruskog premijera Vladimira Putina i predsjednika Dmitrija Medvedeva da su manipulirali pravosudnim sustavom kako bi osigurali njegovu osudu.

U, kako je naveo njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung, prvom intervjuu otkako je prošlog mjeseca osuđen na još šest godina zatvora, Hodorkovski je ustvrdio da je Putin utjecao na sud.

"Premijer Vladimir Putin me je otvoreno nazvao svojim protivnikom. Ja stvari vidim na isti način. Kontrolirani sud nije ništa bolji od zločinačke toljage", rekao je Hodorkovski u intervjuu objavljenom u srijedu.

Hodorkovski je osuđen da ostane u zatvoru do 2017. na, kako tvrde njegovi podržavatelji, politički motiviranom suđenju za krađu i pranje novca. Hodorkovski se s Putinovim Kremljom sukobio zbog iznošenja tvrdnji o korupciji, prkošenja državnom nadzoru izvoza nafte i financiranja oporbenih stranaka.

U razgovoru je Hodorkovski rekao da je za njegovu presudu kriv i predsjednik Medvedev. "On je jasno to prihvatio te stoga snosi odgovornost za neuspjelu reformu pravosudnog sustava".

Hodorkovski tvrdi da nije mogao iznijeti potpunu obranu. "Obrana je mogla pozvati samo nekoliko svjedoka i iznijeti ograničene dokaze dok je tužiteljstvo otvoreno napadalo svakog tko je želio svjedočiti", rekao je.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙