FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petritsch: pregovore RH s EU završiti do lipnja 2011.

Autor: nbar
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina/APA) - Hrvatska ima "realne šanse da pregovore s Europskom unijom završi do lipnja 2011.", kazao je u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA stalni predstavnik Austrije pri Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), veleposlanik Wolfgang Petritsch.

"Znakovi su vrlo povoljni. Naravno ne znamo, kakvi će se vanjski faktori pojaviti, koji bi mogli stvari produžiti", ocijenio je Petritsch, dodajući kako je stekao dojam da hrvatska vlada ovo pitanje uzima vrlo ozbiljno.

Petritsch ne vjeruje da bi pitanje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji se nalazi u Austriji u zatvoru, moglo utjecati na ulazak Hrvatske u EU.

"Mislim da slučaj Sanader pokazuje da se nešto radi. Kada se govori o korupciji vidi se da se čine i konkretne stvari. Posebice zbog jačanja veza između EU i Hrvatske važno je da se provede objektivan i profesionalan proces", rekao je.

Petritsch je ocijenio da u nekim zemljama EU-,a poput Nizozemske, postoji sumnja u daljnje proširenje EU-a.

"U slučaju Hrvatske ovdje se neće raditi iznimka", dodao je, ističući kako u tome Austrija treba i dalje pomoći.

"Austrija mora stalno podržavati proces europske integracije. I pri tome je ulazak Hrvatske važan korak", istaknuo je te ocijenio da zajednički ulazak zemalja regije u EU "nije realističan".

"Hrvatska je primjer kako se jedna zemlja nakon rata u kratkom roku može dobro razviti", zaključio je.

(Hina) xnab ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙