FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ivanj" povukao prijedlog za stečaj "Hotela Novi"

Autor: sjun
RIJEKA, 25. siječnja 2011. (Hina) - Prethodni postupak za otvaranje stečaja nad hotelskim poduzećem "Hoteli Novi" iz Novog Vinodolskog na Trgovačkom sudu u Rijeci obustavljen je zbog odluke vjerovnika, komunalnog poduzeća "Ivanj", da povuče prijedlog za pokretanjem stečaja, potvrdio je predsjednik riječkog Trgovačkog suda Miljenko Kurobasa.

Gradsko komunalno trgovačko društvo "Ivanj d.o.o." iz Novog Vinodolskog povuklo je prijedlog za pokretanjem stečaja nad dužnikom "Hoteli Novi" na prvom ročištu održanom radi utvrđivanja uvjeta za otvaranjem postupka kojim je danas pri Trgovačkom sudu u Rijeci predsjedala sutkinja Ljiljana Ugrin, kazao je na telefonski upit predsjednik riječkog Trgovačkog suda Miljenko Kurobasa.

Trgovačkom sudu u Rijeci tijekom prosinca prošle godine podneseno je dvadesetak prijedloga za pokretanje stečajnog postupka nad hotelskim poduzećem "Hoteli Novi" zbog neplaćenih dugovanja Gradu Novi Vinodolski, komunalnim društvima, Turističkoj zajednici i zaposlenicima tvrtke.

"Hoteli Novi" iz Novog Vindodolskog, u čijem se sastavu nalaze Hoteli Novi d.d. i Hoteli Novi d.o.o. (potonja tvrtka upravlja luksuznim turističkim kompleksom Novi Spa Hotels & Resort“), u vlasništvu su Brune Orešara i Gordana Širole. Prema Gradu Novi Vinodolski od 2005. do danas nagomilali su dug od 4,5 milijuna kuna za komunalnu naknadu, ako se tomu pridodaju neplaćene obveze komunalnim poduzećima i neisplaćene boravišne pristojbe Turističkoj zajednici, ukupan iznos bez zateznih kamata premašuje 11 milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković na telefonski je upit prije nekoliko dana potvrdio da je Grad prijedlog za pokretanje stečaja podnio nakon što se Uprava hotelskog poduzeća oglušila o dogovor o obročnoj otplati duga postignut početkom studenog. Prema dogovoru, do 8. studenog 2010. trebala je biti podmirane prva rata u iznosu od 1,2 milijuna kuna, a preostali dio duga trebao je biti otplaćivan u obrocima.

(Hina) xsjun yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙