FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev i Putin obećali kazniti krivce

Autor: rtom
MOSKVA, 25. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je u utorak da počinitelji napada na moskovsku zračnu luku Domodjedovo moraju biti pronađeni i kažnjeni, a kažnjavanje krivaca za smrt 35 žrtava obećao je zatim i premijer Vladimir Putin.

"Moramo učiniti sve da identificiramo zločince koji su počinili zločin, uhitimo ih i izvedemo pred sud, a njihova gnijezda likvidiramo", rekao je Medvedev u televizijskoj poruci i poručio da je "terorizam glavna prijetnja za sigurnost naše zemlje".

Medvedev je optužio upravu Domodjedova za propuste, jer je samoubojica unio pet do sedam kilograma eksploziva u najveću rusku zračnu luku, kojom je 2010. prošlo 22 milijuna putnika.

Napad je vjerojatno počinila žena samoubojica uz jednog suučesnnika, što je uobičajen način napada sjevernokavkaskih gerilaca, ocijenio je policijski izvor na koji se poziva agencija RIA Novosti.

Uprava Domodjedova odbacuje optužbe i ističe da se u zračnoj luci poštuju sve mjere sigurnosti.

U napadu u ponedjeljak poginulo je, prema sadašnjim podacima, 35 osoba, a od "84 zbrinutih u bolnici, većina je u teškom stanju", rekao je moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin.

Ruski premijer Vladimir Putin, koji je ranije u bolnici posjetio ranjene, rekao je na sjednici vlade, na kojoj je minutom šutnje iskazana počast žrtvama, da "ne dvoji da će zločin biti rasvijetljen, a krivci neizostavno kažnjeni".

Potrebno je pojačati sigurnost javnog prijevoza, rekao je Putin i zatražio ministre da iznesu svoje prijedloge.

(Hina) xrt ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙