FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael zadovoljan stavom Medvedeva o palestinskoj državi

Autor: bnov
JERUZALEM, 19. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Izrael je u srijedu izrazio zadovoljstvo odbijanjem ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da preinači izjavu iz 1988. o palestinskoj državi prigodom posjeta Jerihonu na Zapadnoj obali u utorak.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev podržao je u utorak palestinsku državu rekavši da je Moskva 1988. priznala palestinsku neovisnost i nije promijenila stajalište koje je zauzeo bivši Sovjetski Savez. U svom prvom posjetu Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom čelnik ruske države Medvedev ipak nije svečano objavio da je Ruska Federacija, koju on predstavlja, priznala palestinsku državnost.

"Posjet Medvedeva dokazao je da taktika Palestinaca uspijeva možda u udaljenim zemljama koje nisu uključene u mirovni proces", rekao je na državnom radiju pomoćnik ministra vanjskih poslova Dany Ayalon. Ayalon aludira na nekoliko zemalja Južne Amerike koje su nedavno priznale Palestinu kao "nezavisnu državnu unutar granica iz 1967.", to jest prije izraelsko-arapskog šestodnevnog rata i okupacije Pojasa Gaze, Zapadne obale i istočnog Jeruzalema.

"No, kad se razmotri njegova izjava, nema promjena u odnosu na stav iz doba Sovjetskog Saveza 1988.", dodao je on. "Rusija je odgovorna zemlja uključena u mirovni proces".

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙